Wie ben ik

Mijn naam is Jozien de Reede. Sinds 2006 bied ik iedere maand een individuele retraite aan. Daarnaast geef ik ook healing en losse individuele sessies in mijn praktijk in het buitengebied van Epse, vlakbij Deventer.

Ik heb het vermogen om mensen dichter bij zichzelf, bij de bron van het leven en bij hun diepste wensen te brengen. Het gevolg hiervan is dat mensen meer rust en ontspanning in hun leven ervaren en zich bewuster worden van wat werkelijk belangrijk is. Ik werk met mensen van alle leeftijden.
Het werken met jong volwassenen tussen de 25 en 35 jaar vind ik bijzonder stimulerend, omdat zij nog een half leven voor zich hebben waarin zij echt profijt kunnen hebben van wat zij tijdens een retraite leren. Een andere kijk ontwikkelen op de werkelijkheid, kan namelijk echt heel veel toevoegen!

Werk en ommekeer

In het verleden werkte ik 18 jaar als Cesar therapeute. Door een ongeluk met paardrijden belandde ik een lange periode in een rolstoel. In die tijd voltooide ik de driejarige psychologie opleiding bij het ITIP (School voor leven en werk). Aansluitend volgde ik een opleiding energetisch werk en een opleiding healing, eveneens bij het ITIP. Ook deed ik uitgebreid ervaring op met mediteren. (Vipassana, Zen, Mindfullness en Breathworks Mindfulness). Daarnaast bestudeer ik al vele jaren teksten uit de Dzogchentraditie.
In de beoefening van Tai Chi en Chi Kung leerde ik om lichaam en geest gelijktijdig te ervaren. Mijn eigen fysieke beperkingen bepaalden mijn keuze voor de Tai Chi Tao docenten opleiding, een opleiding die zich vooral richt op mensen met fysieke beperkingen.
Door dit alles heb ik geleerd om meer in het moment te leven en te ervaren van wat er is.
Ik heb het grote geluk gehad een goede therapeut te treffen, waardoor ik ondanks voorkomende ups en downs weer goed kan functioneren.

Ik ben leerling van Hans Korteweg en neem al ruim 20 jaar deel aan zijn groepen. Hieruit put ik inspiratie voor mijn werk en mijn leven. Al jaren starten mijn man en ik de dag met het lezen of beluisteren van bronteksten, veelal uit de Dzogchentraditie, gevolgd door een korte meditatie.
Ik ben getrouwd met Rob de Reede en we hebben drie volwassen kinderen.

Eigen verhaal en inzicht

Door wat ik heb meegemaakt heb ik geleerd om op momenten dat ik het moeilijk heb, steeds opnieuw te kiezen voor het licht. Mijn neiging was om dan allemaal voorstellingen of concepten in mijn hoofd te maken. Verhalen over hoe het fout kon gaan. Dit ervoer ik dan ook als de werkelijkheid. Sinds ik geleerd heb mijn gedachten te stoppen, mij te richten op het licht en mij open te stellen voor hulp, kan ik deze negatieve spiraal weer omkeren.  Het is voor mij op zo’n moment heel essentieel om in beweging te komen en mijn zinnen te verzetten. Dat doe ik door bronteksten te lezen die mij herinneren aan mijn ware aard. Ook helpt het om te gaan wandelen met mijn hond, in de natuur te zijn of naar muziek te luisteren. Hierdoor gaat mijn liefde voor mens en dier weer stromen. Dit alles helpt mij om weer contact te maken met de bron van het leven. Omdat ik zelf weet hoe dit werkt kan ik anderen daar ook goed bij helpen. Door middel van gesprekken, meditatie en healing kunnen mensen de dingen weer in hun werkelijke verhoudingen zien. Ik zie het als genade als dit gebeurt en niet als mijn verdienste. Ik ben dankbaar dat ik mensen hierbij mag helpen.