Wie ben ik

Mijn naam is Jozien de Reede. Sinds 2006 bied ik iedere maand een individuele retraite aan op wisselende locaties in de buurt van de mijn woonplaats Epse, onder Deventer.
Ook bied ik losse coaching aan.

Ik heb het vermogen om mensen dichter bij zichzelf, bij de bron van het leven en bij hun diepste wensen te brengen. Het gevolg hiervan is dat mensen meer rust en ontspanning in hun leven ervaren en zich bewuster worden van wat werkelijk belangrijk is.
Ik werk met mensen van alle leeftijden waardoor het altijd anders is. 

Werk en ommekeer
In het verleden werkte ik 18 jaar als Cesar therapeute. Door een ongeluk met paardrijden belandde ik een lange periode in een rolstoel. In die tijd voltooide ik de driejarige psychologie opleiding bij het ITIP (School voor leven en werk). Aansluitend volgde ik een opleiding energetisch werk en een opleiding healing, eveneens bij het ITIP. Ook deed ik uitgebreid ervaring op met mediteren. (Vipassana, Zen, Mindfullness en Breathworks Mindfulness). Chi Kung en Tai Chi Tao (speciaal voor mensen met een beperking)
Daarnaast bestudeer ik al vele jaren teksten uit de Dzogchentraditie.

Door dit alles heb ik geleerd om in het moment te leven en mij te verhouden tot wat er nu gebeurt.
Sinds november 2021 woon ik samen met mijn man in een mantelzorgwoning naast ons oude huis waarin mijn dochter met gezin zijn komen wonen. Hierdoor geef ik vanaf vorig jaar mijn retraites op een andere locatie en niet meer bij mij thuis.

Ik ben leerling van Hans Korteweg en neem al ruim 30 jaar deel aan zijn groepen. Hieruit put ik inspiratie voor mijn werk en mijn leven. 
Gezamenlijk bestuderen wij  bronteksten uit diverse tradities. De laatste jaren ligt de nadruk op het bestuderen van teksten uit de Dzogchentraditie.

Ik ben getrouwd met Rob de Reede. We hebben drie volwassen kinderen en zes kleinkinderen.

Eigen verhaal en inzicht
Vroeger had ik de neiging om als er iets gebeurde in mijn leven, hierover  allemaal concepten/voorstellingen in mijn hoofd te maken. Ik maakte vooral verhalen over hoe het fout kon gaan en ik verloor mijzelf regelmatig in mijn zelfbedachte wereld. Gelukkig heb ik geleerd om te zien dat het slechts gedachtes zijn en niet de werkelijkheid. Ik leerde mij te richten op het licht en om mij open te stellen voor hulp, waardoor ik deze negatieve spiraal heb kunnen omkeren. Het was voor mij op de momenten dat ik gevangen zat in mijn eigen verhalen, ook heel essentieel om letterlijk in beweging te komen en mijn zinnen te verzetten. Ik wist uit ervaring dat het hielp om bronteksten te lezen die mij herinneren aan wie ik in wezen ben. Maar ook gaan wandelen met mijn hond, in de natuur zijn en naar muziek luisteren helpen mij tot op de dag van vandaag om momenten dat ik even vergeet wie ik ben en wat ik weet.
Mijn liefde voor mens en dier is letterlijk gaan stromen door contact te maken met de bron van het leven. Omdat ik zelf weet hoe dit werkt, kan ik anderen daar goed bij helpen. Door middel van gesprekken, dromen, teksten, meditatie en healing kunnen mensen de dingen weer in hun werkelijke verhoudingen gaan zien. Ik zie het als genade als dit gebeurt en niet als mijn verdienste.
Beschouw een retraite als een cadeautje aan jezelf en stel je open voor wat er uit tevoorschijn komt!